Annonse
00:00 - 08. september 2017

Mohamed Abdi: God, gammeldags kriminalitet

«Svenske tilstander» er ikke noe nytt fenomen i Norge, skriver Mohamed Abdi.

Annonse

Det som skjer i svenske storbyer som Malmö, Göteborg og Stockholm, handler ikke først og fremst om feilslått innvandringspolitikk. Nei, det handler sannsynligvis om feilslått narkotikapolitikk og mislykket kriminalitetsbekjempelse. Hva bør vi gjøre for å unngå at noe lignende skjer i Oslo – det vil si: for å forhindre at det skjer på nytt?

«Det er for lett å være kriminell i Sverige.» En av dem som har pekt på dette, er politisk redaktør i Expressen, Anna Dahlberg. Hun har de siste årene markert seg som en skarp borgerlig kommentator, og i forrige uke skrev hun i en lederartikkel om de såkalte «no-go-sonene» i svenske storbyer, som politiet i sine rapporter snarere kaller «problemområder». Rapporter fra svensk politi og myndighetenes statistikk viser det samme helhetsbildet: Gjengkriminaliteten fører til økende grad av utrygghet i lokalsamfunnene. Dahlberg nevner at det er flere tusen kriminelle som dominerer disse byområdene. De slåss om makt, tilgang og ressurser. Alt fra salg av narkotiske stoffer til heleri, smugling og prostitusjon. Det interessante med Dahlbergs tilnærming er at hun ser på alt dette som et kriminalitetsproblem.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det er i praksis umulig å trekke noen grense mellom lovlige og ulovlige ytringer»
Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».