Annonse
11:35 - 12. september 2017

Litt som tåspissgjengere

Hva er det med høyhælte sko? Ragnhild Brochmann svarer.

Annonse

– Hva er det med høye hæler? Bruker du høye hæler, hva slags høye hæler og i hvilke sammenhenger?

– Vi mennesker har alltid hatt lyst til å være mer enn det vi er, fysisk, estetisk og symbolsk, og inntil for ett-par hundre år siden var høye hæler like mye et mannlig privilegium, som et kvinnelig. Det betød makt og skjønnhet, og var et av mange midler for å løfte oss ut av det grå og alminnelige. Selv bruker jeg lite hæler på grunn av dårlig rygg og nakke, men fryder meg rått over å hente dem frem når jeg skal noe spesielt: høye hæler er pynt, lek, makt, tull og høytid. Ellers kan jeg godt finne på å ta på meg et par hæler hjemme hvis jeg skal vaske huset, eller driver og øver på et foredrag. Det hender jeg har vondt i nakken når jeg tar av skoene, men stort sett er det verdt det. Kunsten er å ta dem av før endorfinene renner ut i skoa. Når det gjelder type, er jeg mest opptatt av cowboyboots for tida. Nå vet jeg hvorfor Clint Eastwood har et sånt makeløst ganglag.                

– Du har tidligere kritiserte helsesko i Morgenbladet, hvorfor må de være så stygge, spurte du. Hvilke sko var det du kritiserte igjen?

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.