Annonse
00:00 - 29. september 2017

Linnéa Myhre om XXXTentacion: sadistmusikk og moral

Hvordan tåle en sadist som skaper stor kunst, spør Linnéa Myhre.

Annonse

Den 5. oktober starter rettssaken mot Jahseh Onfroy, en 19-åring som omtales som en av musikkindustriens mest kontroversielle artister per dags dato. I tillegg til et allerede ganske langt og stygt rulleblad, og med tidligere fengselsopphold, er tenåringen fra Florida nå anmeldt for mishandling, kvelningsforsøk og kidnapping av sin gravide ekskjæreste.

 

Under navnet XXXTentacion slapp han i august sitt første album 17, en slående og uvanlig blanding av rap og akustiske lo-fi ballader, et merkelig sted mellom Kurt Cobain og Tupac. Brått gikk han fra å være en godt bevart hemmelighet i undergrunnen, til å klatre på hitlister verden over. Dessverre ikke utelukkende på grunn av musikken, men også fordi han provoserer.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.