Annonse
00:00 - 29. september 2017

– Ikke min homokamp

– Jævla homo hopper over all den interessante kunnskapen om homokampen, det historiske og seksualpolitiske, sier journalist Morten Hegseth.

Foto: David Silverman/Getty Images
Annonse

– «Den mest homofobe programlederen på norsk TV om dagen», skrev du om NRK-programmet Jævla homo. Du tar hardt i?

– Ja, he-he. Men ingen andre får så mye taletid for sine fordommer mot homsekultur uten å få motstand. Homofobi er ikke greit bare fordi en homo står for det. Det er mer ødeleggende enn oppbyggende. Det pågår en infernalsk kamp for å gjøre norske homser så konforme som mulig. Etter hver homseparade blir det påpekt av en eller annen hårsår homo at gagball og trusedans gir feil inntrykk. Det er uinteressant.

– Var du håpefull før programmet?

Annonse