Annonse

Annonse

00:00 - 01. september 2017

Sylo Taraku: Norske tilstander

Vi trenger ikke la Sylvi Listhaug ta regien, skriver Sylo Taraku.

Illustrasjon: Christian Belgaux Kildefoto: Wiki, Christian Belgaux (portrett)

Det har ikke manglet på dramaturgi i forbindelse med innvandringsminister Sylvi Listhaugs besøk i Rinkeby utenfor Stockholm denne uken. At dette var et valgkampstunt og ikke en studiereise, er åpenbart for alle. Men vi trenger ikke la Listhaug ta regien. Debatten om svensk og norsk integrasjonspolitikk og hva vi kan lære av hverandre, er viktig, og noe vi bør ha mer av. Hva kan vi lære av svenskenes erfaringer?

 

For et par år siden var jeg i bydelen Angered utenfor Göteborg for med egne øyne å se «svenske tilstander» i praksis. Bortsett fra at det var få typiske svensker der, opplevde jeg ikke noe ubehag i Angered, slik jeg gjorde i bydelen Husby utenfor Stockholm. Der ble jeg nesten banket opp av en gruppe unge menn som ble sinte fordi jeg tok bilder. I Angered var det lettere å komme i kontakt med lokale beboere.

Annonse

Mer fra Ideer

«Mener egentlig Jakobsen at folk uten høyere utdanning ikke er skikket til å delta i demokratiet?»