Annonse
00:00 - 01. september 2017

Sylo Taraku: Norske tilstander

Vi trenger ikke la Sylvi Listhaug ta regien, skriver Sylo Taraku.

Illustrasjon: Christian Belgaux Kildefoto: Wiki, Christian Belgaux (portrett)
Annonse

Det har ikke manglet på dramaturgi i forbindelse med innvandringsminister Sylvi Listhaugs besøk i Rinkeby utenfor Stockholm denne uken. At dette var et valgkampstunt og ikke en studiereise, er åpenbart for alle. Men vi trenger ikke la Listhaug ta regien. Debatten om svensk og norsk integrasjonspolitikk og hva vi kan lære av hverandre, er viktig, og noe vi bør ha mer av. Hva kan vi lære av svenskenes erfaringer?

 

For et par år siden var jeg i bydelen Angered utenfor Göteborg for med egne øyne å se «svenske tilstander» i praksis. Bortsett fra at det var få typiske svensker der, opplevde jeg ikke noe ubehag i Angered, slik jeg gjorde i bydelen Husby utenfor Stockholm. Der ble jeg nesten banket opp av en gruppe unge menn som ble sinte fordi jeg tok bilder. I Angered var det lettere å komme i kontakt med lokale beboere.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Enhver by med respekt for seg selv skal bli en smartby.»