Annonse
00:00 - 04. august 2017

Presidentens morgentoalett

Trumps forbud mot transpersoner i militæret er en langfinger til Obama, skriver Nora Mehsen.

Annonse

En skulle tro at den amerikanske presidenten har gjort det å lansere politikk til en del av morgenritualet – sittende på toalettsetet. I forrige uke våknet vi til nok et Twitter-utbrudd, der de oransje fingrene hadde løpt løpsk på mobiltastaturet. Over Twitter-meldingene erklærte han at han hadde konsultert med sine generaler og militære eksperter, og kommet frem til at transpersoner skal forbys å tjenestegjøre i det amerikanske militæret.

Ifølge Trump er militæret nødt til å være resolutt og fokusert på overveldende seire, og kan derfor ikke bli belastet med de «enorme medisinske utgiftene og forstyrrelsen» som transpersoner innebærer. Tiraden ble avsluttet med en galant «takk».

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse