Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Lasse Midttun: Norsk verdiforvirring

Verdiene skal frem, skriver Lasse Midttun.

Det er fristende å si at det er noe som alltid skal frem i norsk offentlighet: Før var det posten – og nå er det verdiene.

Dette er ikke så merkelig. Verdispørsmålene er kommet i spill på en helt annen måte enn i industrisamfunnets storhetstid for to generasjoner siden, da Høyre sto for konservative verdier, KrF for kristne, Venstre for liberale, Senterpartiet for rurale og agrare, Arbeiderpartiet for sosialistiske og … ja, så var det ikke flere partier.

Siden har det skjedd mye: De verdibærerne, -påvirkerne og -debattantene vi ser på som helt selvfølgelige, er ikke gamle. Homofile og lesbiske ble organisert i 1948, Human-etikerne i 1956, naturvernet startet i sin nåværende politiske form i 1962, den radikale feminismen fikk Kvinnefronten i 1972. Og så videre.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Ideer

Den lille babyen fremstår psykologisk alene i verden, mens moren strever med sine egne tanker.