Annonse

Annonse

00:00 - 21. juli 2017

Symptomet Stærk

Bjørn Gregory-Stærk avlegger meg en nesepustende visitt når Morgenbladet (7. juli) anmelder Jean Raspails – De helliges leir (først anmeldt 16.12.2016). Leseren får vite at Stærk hadde respekt for meg, men ikke lengre – ikke etter dette. Hva er dette utilgivelige som har skjedd? Vel, jeg skal ikke bare ha «anbefalt» boken– jeg har «hyllet» den og jeg «skrøt» sågar visst også av den.

Ordet Stærk famler etter, er «anmeldt». I den virkelige verden ble jeg i 2015 bedt av det danske flaggskipet Weekendavisen og å skrive en anmeldelse i deres spalte om gamle bøker med ny relevans om Jean Raspails satiriske klassiker. Boken fra 1973 var igjen på bestselgerlistene, ville danskene vite hvorfor. Dette var en heller kort spalte som fokuserte mer på kontekst enn selve boken.

Til alt hell [for meg] ble WA-saken plukket opp lenger vest, og jeg ble bedt om å skrive en lengre artikkel i papirutgaven av tidsskriftet The American Interest (juli/august, 2016), som til fulle viser hvor langt ut på jordet Stærk er: Denne ligger online, så la oss nøye oss med et snitt: boken er «highly objectionable…»

HER !

Annonse

Mer fra Ideer