Annonse

Annonse

00:00 - 21. juli 2017

Kjetil Jakobsen om Berlinsommeren

Frankrike er mer til stede i kulturbyen Berlin enn på lenge, skriver Kjetil Jakobsen.

Berlinersommer 2017. Det er liksom litt stille i et år da herrefotballen tar ferie og hverken EM eller VM skaper liv i gatene.

Temperaturen er behagelig, rundt 20 grader. Ungene elsker denne byen og er over alle hauger, med vennene fra berlinerårene. Jeg er ikke så opptatt av å ha fri i ferien, men av å disponere tiden som jeg liker. Idealdagen begynner i åttetiden, med en kopp kaffe med melk og en liten loffskive med syltetøy for å stimulere blodsukkeret.

Etter lunsj er det tid for sykkeltur, friluftsbad og kunst. Berlin er på sitt flotteste om våren og forsommeren, når tyskerne blomstrer med den naturen som de elsker, spiser ferske hvite asparges og nyplukkede kantareller, drikker riesling og kaster klærne i parkene og ved elver og sjøer.

Annonse

Mer fra Ideer

«Mener egentlig Jakobsen at folk uten høyere utdanning ikke er skikket til å delta i demokratiet?»