Annonse
00:00 - 21. juli 2017

Kjetil Jakobsen om Berlinsommeren

Frankrike er mer til stede i kulturbyen Berlin enn på lenge, skriver Kjetil Jakobsen.

Annonse

Berlinersommer 2017. Det er liksom litt stille i et år da herrefotballen tar ferie og hverken EM eller VM skaper liv i gatene.

Temperaturen er behagelig, rundt 20 grader. Ungene elsker denne byen og er over alle hauger, med vennene fra berlinerårene. Jeg er ikke så opptatt av å ha fri i ferien, men av å disponere tiden som jeg liker. Idealdagen begynner i åttetiden, med en kopp kaffe med melk og en liten loffskive med syltetøy for å stimulere blodsukkeret.

Etter lunsj er det tid for sykkeltur, friluftsbad og kunst. Berlin er på sitt flotteste om våren og forsommeren, når tyskerne blomstrer med den naturen som de elsker, spiser ferske hvite asparges og nyplukkede kantareller, drikker riesling og kaster klærne i parkene og ved elver og sjøer.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.