Annonse
00:00 - 09. juni 2017

Kjetil Jakobsen: Demokrati i nedgang

Trumps klovnestyre ødelegger demokratiet litt mer hver dag, skriver Kjetil Jakobsen.

Annonse

Demokratiet i Amerika er 200 år gammelt, men det er ikke usårbart av den grunn. Den verste skaden Trump har påført USA så langt er at han gjør deliberativt demokrati, både i den offentlige samtalen og i de folkevalgte institusjonene, til en ren farse. Trump argumenterer ikke, lytter ikke til argumenter og forholder seg ikke til fakta og forskning.

At politikere lyver er ikke noe nytt, men Trump er bortenfor det. Han synes ikke å interessere seg for skillet mellom sant og usant. Makten ligger nå et annet sted enn i det demokratiske ordskiftet. En ny art kremlologer – washingtonologer kan vi kalle dem – spekulerer over hvor beslutningene treffes og hvem som egentlig bestemmer.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»
«Thomas Nordahl utelater langt mer relevante fakta, nemlig statistikken for skriftlige eksamener.»