Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

Linnéa Myhre: Mange overspisere blir oversett

Kan man operere vekk en sinnslidelse, spør Linnéa Myhre.

Sult og undervekt – det er gjerne de sterkeste assosiasjonene vi har til spiseforstyrrelser. Derfor får anoreksi mye oppmerksomhet, ofte på bekostning av de mer utbredte spiseforstyrrelsene bulimi og overspising. Sistnevnte er den aller vanligste. Folkehelseinstituttet anslår at tre prosent av norske kvinner mellom 15 og 44 år til enhver tid lider av overspising.

Mange vet ikke at de har overspisingslidelser, og ifølge ROS – Interesseorganisasjonen for rådgivning om spiseforstyrrelser – anslås det at så mange som 20 til 30 prosent (med kroppsmasseindeks over 27) oppfyller kriteriene. Kun fire prosent av disse er registrerte som spiseforstyrret.

 

HER !

Annonse