Annonse
00:00 - 26. mai 2017

Emil Flatø: Verdenshistoriens mestpubliserende redaktør

Facebook er en hårreisende usofistikert ­redaktør, skriver Emil Flatø.

Annonse

På søndag fikk Sumaya Jirde Ali – en 19 år gammel jente fra Bodø som har gjort seg hørt i ulike debattspalter det siste året – en usedvanlig aggressiv og truende e-post, fra en e-postadresse avsenderen skrev var falsk. Av ting som potensielt er ulovlig etter norsk lov i e-posten, teller jeg trusler om voldtekt, sjikane, umotivert rasisme og forfølgelse. Ali siterte fra e-posten på facebookveggen sin, så folk kunne se hva hun ble utsatt for.

 

Noen dager etter ble Ali blokkert fra alle funksjoner på facebookprofilen sin. Uten nærmere forklaring enn en henvisning til Facebooks retnings­linjer, blant dem at «TERRORISME ikke er tillatt». Ali ble helt forskrekket.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»