00:00 - 26. mai 2017

Emil Flatø: Verdenshistoriens mestpubliserende redaktør

Facebook er en hårreisende usofistikert ­redaktør, skriver Emil Flatø.

På søndag fikk Sumaya Jirde Ali – en 19 år gammel jente fra Bodø som har gjort seg hørt i ulike debattspalter det siste året – en usedvanlig aggressiv og truende e-post, fra en e-postadresse avsenderen skrev var falsk. Av ting som potensielt er ulovlig etter norsk lov i e-posten, teller jeg trusler om voldtekt, sjikane, umotivert rasisme og forfølgelse. Ali siterte fra e-posten på facebookveggen sin, så folk kunne se hva hun ble utsatt for.

Noen dager etter ble Ali blokkert fra alle funksjoner på facebookprofilen sin. Uten nærmere forklaring enn en henvisning til Facebooks retnings­linjer, blant dem at «TERRORISME ikke er tillatt». Ali ble helt forskrekket.

Annonse

«Bombasterier, postmodernistisk forhold til sannhet og verbale trylletriks.»
«Hele Norge har fått syn for sagn om hvordan kapital kan kjøpe innflytelse.»