Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Strid om standardverk

Sosiologifaget diskuterer seg selv.

Annonse

– Vi hører rykter om stridigheter innenfor sosiologien. Fortell!

– Det er ikke så voldsomme stridigheter, men i går var det et debattmøte på Litteraturhuset. Helt konkret dreide det seg om et bokverk, men mer grunnleggende ble det brukt til å stille spørsmål ved tingenes tilstand i faget sosiologi.

– Bakgrunnen for debatten var to innlegg i nettidsskriftet Sosiologen, skrevet av henholdsvis Rune Slagstad og deg. Du skriver at storverket Det norske samfunn, som du kaller fagets flaggskip, har vesentlige mangler. Hvilke?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Når man viderefører dette på akademisk nivå, er det ikke morsomt lenger. Da blir det farlig.»