Annonse
00:00 - 24. mars 2017

Ordenes makt

29 forfattere kritiserte språket i flyktningdebatten, men akkurat hva med det?

Annonse

– I Dagsavisen onsdag lanserte dere et opprop med 29 forfattere, som Dag Solstad og Vigdis Hjorth, som alle hadde underskrevet ønsket om «anstendighet og verdighet i flyktning­politikken». Hva skjer nå? 

– Det vet jeg faktisk ikke ennå, for det er et opprop som vi i all hast satte sammen med en del forfattere. I ettertid har det kommet flere som gjerne vil tilslutte seg, men det er så mye å gjøre med å opprette et sånt opprop at vi må begrense oss lite grann. Nå har Den Norske Forfatterforening årsmøte nå til helgen, og Norske barne- og ungdomsbokforfattere har årsmøte helgen etter, da er det mulig at noen kan reise ordlyden om igjen. Men vi ønsker aller mest at det skal komme svar på oppropet fra politisk hold.

– Men hva skal de svare på? Hilde Hagerup nevnte språket i debatten, men selve oppropsteksten gir ingen eksempler på hva dere mener?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse