Annonse
00:00 - 24. mars 2017

Nora Mehsen: Den villige nannyen – myten om den asiatiske kvinnen

Vi må ta oppgjør med fordommen om asiatiske kvinner som underdanige, skriver Nora Mehsen.

Annonse

Noen ganger overgår virkeligheten fiksjonen. Da professor Robert Kelly nylig deltok i et BBC-intervju om den politiske krisen i Sør-Korea, ble vi vitne til et dramaturgisk mesterverk av en tragikomedie fra hjemmekontoret hans. Kelly rakk å ytre noen få ord til nyhetsankeret før to smårollinger valset inn og overtok showet. Deretter skrenset en kvinne inn på åstedet, hvis blikk røpte alt — «det absolutt siste som skulle skje, har skjedd». Hun fisket tak i ungene og evakuerte rommet baklengs, krabbende.

Jeg, og flerfoldige millioner av mennesker, lo så vi gispet etter luft da vi så dette klippet. Og mellom tørkingen av lattertårer, mumlet flere av oss — inkludert meg selv: «Den nannyen der er i trøbbel». Samme budskap ble gjengitt av flere nyhetsbyråer.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse