Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Martin Gedde-Dahl: Når jobbene forsvinner

Lønnen kan bli det ­minste savnet når ­jobbene forsvinner, skriver Martin Gedde-Dahl.

Annonse

I fare for å allmenngjøre min egen sosiale klossethet, jeg mener det er talende for hele samfunnet at det første spørsmålet jeg stiller nye mennesker er «hva jobber du med?».

 

Ofte angrer jeg på at jeg spurte, for svaret rommer mye mer enn jeg lurte på. Arbeid er jo ikke bare en jobb, det er hva du tjener, hva du kan, hvor du hører til. Å spørre hva noen driver med er den sosialt aksepterte måten å umiddelbart sortere dem etter klasse, makt og status. Plutselig forteller noen ydmykt at de jobber med – eller «er» – «bare» et eller annet. Eller enda verre: innrømmer å ikke ha jobb i det hele tatt.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Forteljinga handlar om at vi har behov for å høyre til eit fellesskap og bidra med noko meiningsfullt.»