Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Linnéa Myhre: Ti råd til en bedre kollektiv selvfølelse

Vi må først få kontakt med eget hode, skriver Linnéa Myhre.

Annonse

«La fitta flagre fritt – nei til kosmetisk intimkirurgi» er en av parolene i årets 8. mars-markering. Kvinner har fortsatt mye å kjempe mot, og den hardeste kampen kan ofte være mot eget negativt selvbilde.

I Norge er det blitt vanlig å være misfornøyd med egen kropp og utseende, og flere forsøker endre det ved inngrep og behandlinger. Men før vi kaster oss på og bidrar til å normalisere dette, burde vi først forsøke å få kontakt med eget hode, se på hvordan vi snakker til oss selv og andre i hverdagen.

Med inspirasjon fra bloggernes egen Sunn fornuft-plakat: Her er ti råd jeg har plukket opp gjennom et langt, lite liv med lav selvfølelse og forakt for egen kropp. Råd som ikke alltid er like lett å følge, men som mange av oss likevel ­behøver å bli minnet på.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Ideer

«At vi allerede er for mange på jorden burde skremme oss mye mer enn tanken på manglende sykehjemsplasser.»