00:00 - 03. mars 2017

Linnéa Myhre: Ti råd til en bedre kollektiv selvfølelse

Vi må først få kontakt med eget hode, skriver Linnéa Myhre.

«La fitta flagre fritt – nei til kosmetisk intimkirurgi» er en av parolene i årets 8. mars-markering. Kvinner har fortsatt mye å kjempe mot, og den hardeste kampen kan ofte være mot eget negativt selvbilde.

I Norge er det blitt vanlig å være misfornøyd med egen kropp og utseende, og flere forsøker endre det ved inngrep og behandlinger. Men før vi kaster oss på og bidrar til å normalisere dette, burde vi først forsøke å få kontakt med eget hode, se på hvordan vi snakker til oss selv og andre i hverdagen.

Med inspirasjon fra bloggernes egen Sunn fornuft-plakat: Her er ti råd jeg har plukket opp gjennom et langt, lite liv med lav selvfølelse og forakt for egen kropp. Råd som ikke alltid er like lett å følge, men som mange av oss likevel ­behøver å bli minnet på.

Annonse