Annonse
00:00 - 03. februar 2017

Emokratiets æra

Følelsene spiser fornuften­ til frokost, skriver Sylo Taraku.

Annonse

«Emokrati» er et ord vi hører oftere – med henvisningen til at vi lever i et samfunn styrt av følelsesutbrudd og stemningsbølger. Mange oppfatter emokratiet som en trussel mot demokrati og rasjonell debatt. Trolig er hele samfunnet blitt mer «emokratisk» enn før, men som vi vet: Få politikkområder er mer følelsesladet enn innvandringspolitikken.

«I asyl- og migrasjonspolitikken må vi bruke både hode og hjerte», sa jeg under Litteraturfestivalen på Lillehammer i fjor og pekte på det raske stemningsskiftet som fant sted i Norge og Europa under flyktningkrisen i 2015. Fra sommerens hjertevarme, til kaos, panikk og innstramminger utover høsten og vinteren.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Rekorden i antall uføre er et problem
Heideggers søken etter det ekte, er ikke nødvendigvis et utslag av totalitarisme
Civita har ikke utviklet noen «felles ideologisk plattform» rettet mot «unge sjeler og sinn»