Annonse
00:00 - 03. februar 2017

Emokratiets æra

Følelsene spiser fornuften­ til frokost, skriver Sylo Taraku.

Annonse

«Emokrati» er et ord vi hører oftere – med henvisningen til at vi lever i et samfunn styrt av følelsesutbrudd og stemningsbølger. Mange oppfatter emokratiet som en trussel mot demokrati og rasjonell debatt. Trolig er hele samfunnet blitt mer «emokratisk» enn før, men som vi vet: Få politikkområder er mer følelsesladet enn innvandringspolitikken.

 

«I asyl- og migrasjonspolitikken må vi bruke både hode og hjerte», sa jeg under Litteraturfestivalen på Lillehammer i fjor og pekte på det raske stemningsskiftet som fant sted i Norge og Europa under flyktningkrisen i 2015. Fra sommerens hjertevarme, til kaos, panikk og innstramminger utover høsten og vinteren.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»