Annonse

Annonse

00:00 - 10. februar 2017

Bare være litt i fred

Mange mennesker trenger alenetid for å samle seg. De behøver ikke å få populærdiagnosen «høysensitiv» av den grunn, skriver Sissel Gran.

På vei til jobb, og litt overveldet? Midt i den moderne tidsklemma kan balansen glippe for noen og enhver. Tid til å hente seg inn er blitt et attraktivt, men knapt gode. Foto: Eivind H. Natvig/INSTITUTE. Fra boken Du Er Her No.

Hør Sissel Gran fortelle mer om den store overveldelsen på Morgenbladets podcast. Abonner via Itunes eller lytt her:

 

Jeg har vært på kino og sett Maren Ades lysende dramakomedie Min pappa Toni Erdmann. Filmen ­inviterte til en eneste lang flytfornemmelse, en tilstand av total tilstedeværelse der de ellers så plagsomme smertesignalene fra skrivearmen var fullstendig fraværende. Dette to timer og førtifem minutter lange øyeblikket ga meg en velsignet følelse av uforstyrrethet – for så vidt mitt hovedanliggende her – men først helt kort om filmens grunntema sett med mine øyne: Far Winfried (Peter Simonischek) drar på ekspedisjon for å redde sin konsulentdatter Ines (Sandra Hüller) fra det han mener er et tomt og ­meningsløst liv.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse