00:00 - 27. januar 2017

Martin Gedde-Dahl om den rusliberale skravleklassen

For første gang kan rus­liberalistene vinne slaget, skriver Martin Gedde-Dahl.

Det var vel bare et spørsmål om tid før noen forsøkte å tørke fliret av kjeften på «den rusliberale skravleklassen». Begrepet tilhører lege og skuespiller Anders Danielsen Lie, som i et mye delt essay i Aftenposten går til «knallhardt angrep» på folk som Dagbladets Aksel Braanen Sterri og Bård Standal fra Foreningen Tryggere Ruspolitikk – representanter for en bevegelse «glødende aktivister» som «driver en kampanje for å gjøre enkelte rusmidler til stuerene legemidler».

Han har naturligvis rett, det finnes en rusliberal skravleklasse. Alle som følger med har lagt merke til dem, den høylytte gjengen jurister, journalister, studenter og andre overskuddsmennesker som har gjort rus og narkotikapolitikk til konstant aktuelle temaer de siste to årene. Men like interessant som kritikken, er hva de faktisk er enige om. For når denne bevegelsen nå møter motstand, ser vi i hvor mye den allerede har forandret norsk rusdebatt.

 

Annonse

Kjetil Jakobsens artikkel om Norges vei til velstand og sosial likhet trenger noen utfyllende kommentarer.