Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Martin Gedde-Dahl om den rusliberale skravleklassen

For første gang kan rus­liberalistene vinne slaget, skriver Martin Gedde-Dahl.

Annonse

Det var vel bare et spørsmål om tid før noen forsøkte å tørke fliret av kjeften på «den rusliberale skravleklassen». Begrepet tilhører lege og skuespiller Anders Danielsen Lie, som i et mye delt essay i Aftenposten går til «knallhardt angrep» på folk som Dagbladets Aksel Braanen Sterri og Bård Standal fra Foreningen Tryggere Ruspolitikk – representanter for en bevegelse «glødende aktivister» som «driver en kampanje for å gjøre enkelte rusmidler til stuerene legemidler».

Han har naturligvis rett, det finnes en rusliberal skravleklasse. Alle som følger med har lagt merke til dem, den høylytte gjengen jurister, journalister, studenter og andre overskuddsmennesker som har gjort rus og narkotikapolitikk til konstant aktuelle temaer de siste to årene. Men like interessant som kritikken, er hva de faktisk er enige om. For når denne bevegelsen nå møter motstand, ser vi i hvor mye den allerede har forandret norsk rusdebatt.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer