00:01 - 13. januar 2017

Marit K. Slotnæs: Om eggdonasjon som politisk brekkstang

Ja eller nei til eggdonasjon? Nå går kverna igjen, skriver Marit K. Slotnæs.

Aleneforeldre kan være gode omsorgspersoner, sier nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik. Vi er opptatt av barns rett til å kjenne sitt biologiske opphav, svarer helsepolitisk talsperson i KrF, Olaug Bollestad.

Arbeiderpartiet vil hjelpe flere til å få barn ved å tillate eggdonasjon og åpne for assistert befruktning for enslige kvinner. Et klart flertall i Aftenpostens meningsmåling sier ja til eggdonasjon. Hver gang debatten aktualiseres, må man tilsynelatende tilbake til start, som om det var første gang saken ble diskutert. Argumenter om voksnes omsorgsevne møter på ingen måte argumenter om barnets rett til å kjenne sitt biologiske opphav. Hva ligger egentlig i et «ja til eggdonasjon»? Hvorfor sier noen fortsatt nei?

Annonse

Kjetil Jakobsens artikkel om Norges vei til velstand og sosial likhet trenger noen utfyllende kommentarer.