Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Marit K. Slotnæs: Om eggdonasjon som politisk brekkstang

Ja eller nei til eggdonasjon? Nå går kverna igjen, skriver Marit K. Slotnæs.

Annonse

Aleneforeldre kan være gode omsorgspersoner, sier nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik. Vi er opptatt av barns rett til å kjenne sitt biologiske opphav, svarer helsepolitisk talsperson i KrF, Olaug Bollestad.

Arbeiderpartiet vil hjelpe flere til å få barn ved å tillate eggdonasjon og åpne for assistert befruktning for enslige kvinner. Et klart flertall i Aftenpostens meningsmåling sier ja til eggdonasjon. Hver gang debatten aktualiseres, må man tilsynelatende tilbake til start, som om det var første gang saken ble diskutert. Argumenter om voksnes omsorgsevne møter på ingen måte argumenter om barnets rett til å kjenne sitt biologiske opphav. Hva ligger egentlig i et «ja til eggdonasjon»? Hvorfor sier noen fortsatt nei?

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer