Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Fribryteren Donald Trump

For å forstå Trumps valgseier, må vi forstå fribrytingens verden, skriver Tore Witsø Rafoss.

Fra bryteringen til Det hvite hus: Under Wrestlemania i 2007 var «kamp» mellom Donald Trump og WWE-direktør Vince McMahon en del av under­holdningen. Oppgjøret ble markedsført som «Hair vs. Hair» og «Battle of the Billionaires». De to hadde satset på hver sin fribryter, og den som vant fikk barbere håret av den andre – Trump forlot ringen med manken i behold. Foto: Sam Greenwood/WireImage/Getty Images
Annonse

På midten av 1950-tallet skrev Roland Barthes et kort essay med tittelen «Fribrytingens verden». Det er til denne seksti år gamle teksten vi må vende oss for å kunne forstå Donald Trumps triumf og fremveksten en post-faktuell politikk.

 

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer