Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Fribryteren Donald Trump

For å forstå Trumps valgseier, må vi forstå fribrytingens verden, skriver Tore Witsø Rafoss.

Fra bryteringen til Det hvite hus: Under Wrestlemania i 2007 var «kamp» mellom Donald Trump og WWE-direktør Vince McMahon en del av under­holdningen. Oppgjøret ble markedsført som «Hair vs. Hair» og «Battle of the Billionaires». De to hadde satset på hver sin fribryter, og den som vant fikk barbere håret av den andre – Trump forlot ringen med manken i behold. Foto: Sam Greenwood/WireImage/Getty Images
Annonse

På midten av 1950-tallet skrev Roland Barthes et kort essay med tittelen «Fribrytingens verden». Det er til denne seksti år gamle teksten vi må vende oss for å kunne forstå Donald Trumps triumf og fremveksten en post-faktuell politikk.

 

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.