Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Bistandens bødler

Hvordan diskreditere norsk bistand? Fem enkle skritt.

Nepal: I 2015, året hvor tusener ble drept i et kraftig jordskjelv, mottok Nepal nesten en halv milliard i bistand fra Norge. Første skritt i å diskreditere bistanden er å beskrive den som et politikkområde med helt særegne sosiale, økonomiske og forvaltningsmessige koder, skriver Magnus Løvold. Foto: Naendra Shrestha / NTB Scanpix
Annonse

VGs «avsløring» av Utenriksdepartementets konsulentbruk har gitt kritikere av norsk bistand vann på mølla. Flere har kastet seg på i debatten, og sist ut var Morgenbladets spaltist Asle Toje. Etter at UDs kontrollenhet 8. desember konkluderte med at det kan ha vært gjort saksbehandlingsfeil i et tilskudd til International Law and Policy Institute (ILPI), vil debatten trolig fortsette med fornyet styrke.

Ønsker du å prøve lykken som bistandskritiker, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Her er en kort guide:

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».