Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Bistandens bødler

Hvordan diskreditere norsk bistand? Fem enkle skritt.

Nepal: I 2015, året hvor tusener ble drept i et kraftig jordskjelv, mottok Nepal nesten en halv milliard i bistand fra Norge. Første skritt i å diskreditere bistanden er å beskrive den som et politikkområde med helt særegne sosiale, økonomiske og forvaltningsmessige koder, skriver Magnus Løvold. Foto: Naendra Shrestha / NTB Scanpix
Annonse

VGs «avsløring» av Utenriksdepartementets konsulentbruk har gitt kritikere av norsk bistand vann på mølla. Flere har kastet seg på i debatten, og sist ut var Morgenbladets spaltist Asle Toje. Etter at UDs kontrollenhet 8. desember konkluderte med at det kan ha vært gjort saksbehandlingsfeil i et tilskudd til International Law and Policy Institute (ILPI), vil debatten trolig fortsette med fornyet styrke.

Ønsker du å prøve lykken som bistandskritiker, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Her er en kort guide:

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse