Annonse
00:00 - 04. november 2016

Lena Lindgren: Bak moskeenes lukkede dører

Selvsagt skal vi ha innsyn i moskeene, skriver Lena Lindgren.

Annonse

Denne uken fikk vi et dokument i hendene, en kartlegging av Oslos moskeer. Et prisverdig tiltak, for hvor mange av oss aner hva som skjer innenfor moskeens fire vegger? Studiet er gjort av den iranskfødte pedagogen Masoud Ebrahimnejad, på oppdrag fra avisen Utrop og med støtte fra Fritt Ord. Det består av 70 sider i krysningspunktet mellom gravejournalistikk og forskning, og er egnet til å gi en viss uro. Ikke på grunn av det vi får vite, men på grunn av alt vi ikke får vite.

Vi får ikke vite hvordan mange moskeer finansieres. Vi får vite lite om innholdet i den religiøse opplæringen. Og nesten ingenting om moskeenes forbindelser til utlandet. Av tolv moskeer Ebrahimnejad studerte ville bare fem la seg intervjue.

Annonse