00:00 - 04. november 2016

Filosof ga UiB omdømmeproblem

Den internasjonalt ledende filosofen Thomas Pogge er, som Morgenbladet omtalte forrige uke, av flere kvinner blitt anklaget for seksuell trakassering. Nå kastes han fra styret til Crop-programmet ved Unversitetet i Bergen, som han har ledet, melder nettavisen Khrono. Crop er et internasjonalt program som skal fremme kritisk kunnskap om fattigdomsforebygging. Rektor Dag Rune Olsen vil ikke ta stilling til beskyldningene. «For oss er det viktig å ta den type skuldingar på alvor, i den forstand at det er eit omdømmeproblem», sier han til Khrono. Pogge er fremdeles kjernemedlem ved Centre for the Study of Mind in Nature ved Universitetet i Oslo.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse