09:57 - 28. oktober 2016

Bakterien som skal knekke zika-viruset

Foto: Kevin Frayer/Getty Images)

Et gigantisk eksperiment er på trappene i Sør-Amerikanske storbyer, deriblant Rio de Janeiro, i håp om å sette en stopper for myggbårne virussykdommer, slik som zika og denguefeber, skriver statnews.com. Planen er å infisere myggen med bakterien Wolbachia, noe som i små eksperimenter har vist seg å kunne stanse spredningen av virusene. Nå skal metodene prøves ut stor skala, og det i områder hvor det bor millioner av mennesker. Flere forskergrupper og internasjonale selskaper, deriblant Alphabet (altså Google) og stiftelsen til Bill og Melinda Gates, deltar nå i et kappløp om å bli først med effektiv bruk av Wolbachia-bakterien i kampen mot myggen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis»