Annonse
00:00 - 09. september 2016

Planlagt usammenhengende

Skulle Oslo kommune bygget sammenhengde sykkelveier, ville vi ha måttet vente i årevis på selv den minste stump.

Annonse

Du reagerte kraftig på en notis i forrige Morgenbladet, der det ble antydet at «kladding» var prinsippet som ligger bak utviklingen av sykkelveinettet i Oslo. Altså «en veistump her og en veistump der, uten å hekte dem sammen», for å sitere notisen. Hvorfor reagerte du?

– Fordi vi er fullstendig klar over at vi har en kommunikasjonsutfordring i den trinnvise utviklingsmodellen vi har innført. Det kan se ut som kladding. Men egentlig er det tiltak steg for steg, for at vi skal kunne gjennomføre ting raskere. Tidligere har det vært planlagt for lange strekninger under ett, med lange planprosesser som har tatt årevis.

– Ikke kladding, men trinnvis utviklingsmodell, altså.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»