Annonse
00:01 - 23. september 2016

Linn Herning: Nav, en lidelseshistorie

Jeg har sett den nordiske arbeidslivsmodellen dø, skriver Linn Herning.

Annonse

For en stund siden fikk jeg en videresendt en intern e-post fra Nav. For de ansatte var det en vanlig rapport fra en mellomleder. For en utenforstående var det et blikk inn i et system gått helt av hengslene. «Go`morn. Vi ligger tett under måloppnåelse. Det gjenstår bare 36 saker til vi er på dagsmål. (…) en [bør] oppnå en gjennomsnittlig saksmengde på minst 12 saker pr dag. De som ikke oppnår det må gå i dialog med meg om tiltak slik at vi kan se på rutiner, kompetanse og andre forhold.»

De som tror at New Public Management – tanken om at offentlige institusjoner kan drives etter modeller fra industrielle produksjonsbedrifter – er passé, vet lite om jobbhverdagen til offentlig ansatte.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Kanskje det hadde gjort seg med litt større oppmerksomhet i klasserommet?»
«Utover sorgen og ubehaget føler jeg også på en genuin forbløffelse.»