Annonse
20:00 - 01. september 2016

Asle Toje: I åndenød

Astmalandslaget­ setter Norge i åndenød, skriver Asle Toje.

Illustrasjon: Espen Friberg
Annonse

Da Martin Johnsrud Sundby ble utestengt, ble vi stille. For vi er ikke dummere enn at vi forstår hvorfor norske skiløpere marineres i astmamedisin. Det er i alle fall hva vi alle antar i fravær av en mer overbevisende forklaring.

 

Vi er ikke naive. Vi forstår utmerket godt forskjellen på utilsiktede og tilsiktede konsekvenser. Når en avgiftsorgie for å subsidiere de høytlønnedes Tesla med 700 000 kr per kjerre presser de lavtlønnede ut av bil og fly, er dette en utilsiktet konsekvens. Når to tredeler av OL-medaljevinnerne i ski medisineres for en sykdom mange av dem ikke har, derimot …

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det kan se ut som om skolen ignorerer betydningen av sansemotorisk aktivitet.»
«Hellands tilnærming vil gjøre det forkastelig å kritisere en ideologi som ufornuftig.»
«Kommentatoren har falt i motsatt grøft.»