Annonse
00:00 - 26. august 2016

Terrordekning og klikkhoreri

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Annonse

«Trafikken i nettavissaker etter terrorangrep må være på høyde med rumpe- og puppebilder, selv om ingen redaktører sier det», skriver Mina Adampour for tidsskriftet Røyst. Klikkvennlige terrorsaker er med på å øke redslen også i det offentlige, mener hun: «Den overdrevne frykten forplanter seg videre i samfunnet på et høyere og mer statlig nivå. Politikere, politi og etterretningstjeneste ønsker ikke overvåkning av alles telefoner for å minke antall selvmord, men de ønsker å overvåke din og min mobil uten en rettslig kjennelse i kampen mot terror.» Les hele essayet i Portalen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Kanskje det hadde gjort seg med litt større oppmerksomhet i klasserommet?»
«Utover sorgen og ubehaget føler jeg også på en genuin forbløffelse.»