Annonse

Annonse

00:00 - 05. august 2016

Søppel­mennesker?

Jeg er på ferie og får ikke Morgenbladet hit, men er blitt gjort oppmerksom – av noen som ville meg vel – av at Asle Toje igjen viser seg å ha problemer med hukommelsen og leseevnen. Toje, jeg har ikke omtalt mennesker som stemmer på bestemte partier for søppelmennesker, og karakteristikken du gjengir er ikke min, men min beskrivelse av utbredte synspunkter. Det er mulig at Toje er for gammel til å lære seg folkeskikk, men det skader ikke å prøve.

Apropos folkeskikk: Jeg ble også gjort oppmerksom på at Elin Ørjasæther nylig har oppdaget at ordet «nettikette» ikke ble mye brukt i norske aviser på 1990-tallet. Det visste vi med skam å melde allerede. Det var nemlig ikke primært i norske aviser at diskusjonen om elektronisk folkeskikk fant sted.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.

Mer fra Ideer

Kritikken handler om Moenes selektive Marx-hyllest og overdrevne festtale, som i sum er egnet til å tegne et villedende glansbilde av Marx’ tenkning.