00:00 - 05. august 2016

Søppel­mennesker?

Jeg er på ferie og får ikke Morgenbladet hit, men er blitt gjort oppmerksom – av noen som ville meg vel – av at Asle Toje igjen viser seg å ha problemer med hukommelsen og leseevnen. Toje, jeg har ikke omtalt mennesker som stemmer på bestemte partier for søppelmennesker, og karakteristikken du gjengir er ikke min, men min beskrivelse av utbredte synspunkter. Det er mulig at Toje er for gammel til å lære seg folkeskikk, men det skader ikke å prøve.

Apropos folkeskikk: Jeg ble også gjort oppmerksom på at Elin Ørjasæther nylig har oppdaget at ordet «nettikette» ikke ble mye brukt i norske aviser på 1990-tallet. Det visste vi med skam å melde allerede. Det var nemlig ikke primært i norske aviser at diskusjonen om elektronisk folkeskikk fant sted.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Vi finner det nytteløst å fortsette dette ordskiftet.»
«Mitt anliggende er kvaliteten på den offentlige debatten i Norge.»