Annonse
00:00 - 19. august 2016

Komisk tenkning

Zahid Ali er dårlig til å gå rundt grøten.

Annonse

– Du mener i Aftenposten at religiøs indoktrinering bør være forbudt. Er det greit å be aftenbønn med fireåringen?

– Min definisjon av indoktrinering var mer i retning «hjernevask», når det går utover helse, skole og fritid. Derfor brukte jeg et hardt ord som «indoktrinering» og ikke «veiledning». Ofte tror jeg foreldre overdriver misjoneringen av frykt for å miste egne paradispoeng. De vil imponere Skaperen. Litt som Petter northug, som går baklengs inn i mål. Religion handler jo om å takle sin egen dødsangst på en organisert måte.

– Hva med kristelige barnesanger (med bevegelser)? «Jeg er ikke i infanteriet, kavaleriet, artilleriet. (gjøre honnør/gallopere/gevær over skulderen). Jeg er ikke pilot opp´i flyet, (peke opp) for jeg er en jesus’ soldat. (marsjere med føttene)». Den er grei?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En antroposentrisk etikk sier at vi har moralske plikter bare overfor mennesker.»