00:00 - 26. august 2016

En skole for fred

Tyrkias ambassade mener Drammen Montessoriskole er «et rekrutteringssted for Gülen-bevegelsen», leser vi i Morgenbladet 19. august. For styret i Drammen Montessoriskole er det uakseptabelt å bli innblandet i en pågående debatt rundt politiske spørsmål og konfrontasjoner knyttet til politiske interesser. Vi har på ingen måte noen interesse av dette. For oss er utgangspunktet skolens godkjenning etter norske lover og regler, og et tett samarbeid med aktuelle instanser innen utdanning.

Jeg ønsker å understreke Norsk Montessoriforbund sin uttalelse i forbindelse med fremstilling av skolen i media, som også bekrefter vår positive dialog med forbundet hittil: «Jon Terje Bjørke, styreleder i Norsk Montessoriforbund, sier de ikke har fått noen indikasjoner på at skolen i Drammen driver med noe annet enn montessoripedagogikk, og de hadde ingenting å utsette på initiativtagernes fremgangsmåte da skolen ble startet.» (Morgenbladet 19.08.16)

Vi er her for å så fredsfrø, og når den tid kommer, kan etterkommere høste det.

Vi som styre har gitt klar beskjed til de instanser som vi er godkjent gjennom, at vi vil ha oss frabedt enhver innblanding i politikk og tilknyttet uro. Vi er en transparent institusjon med offentlige dokumenter som fronter demokratiske rettigheter, fred og frihet – vi er åpen for alle. Som styre ved Drammen Montessoriskole har vi tillit til det norske systemet, og vi opplever at det også har tillit til oss ved å åpne for en slik skolevirksomhet.

Skolen vår er et fellesskap vevet sammen og rotfestet i budskapet om fred av ca. 50 forskjellige elever med sine foreldre og lærere fra et dusin forskjellige land og kulturer. Uansett storm eller motgang er skoleprosjektet blitt realisert for å oppfylle alle barns drøm. Vi er her for å så fredsfrø, og når den tid kommer, kan etterkommere høste det.

Fatih Mehmet Deveci er styreleder for Drammen Montessoriskole.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

Kjetil Jakobsens artikkel om Norges vei til velstand og sosial likhet trenger noen utfyllende kommentarer.