Annonse
00:00 - 26. august 2016

Dødens triumf

Hvilke dører er vi i ferd med å åpne når vi bejubler legeassistert selvmord i kulturen og i media, spør Jan Grue.

Kropp og kultur: Jan Grue forsker blant annet på kroppsforståelse, sykdom, funksjonshemming og normalitet. Fortellinger om legeassistert selvmord er blitt klikkdrivende gladsaker, skriver han. Foto: Christian Belgaux
Annonse

Hør Jan Grue i en samtale om vår tids fascinasjon for assistert selvmord på Morgenbladets podcast. Abonnér via Itunes

Et sitat fra D. H. Lawrence, den store modernisten, den store litterære vitalisten, har hjemsøkt meg siden jeg for et tiår siden leste det i John Careys The Intellectuals and the Masses. Det er ikke hentet fra Lawrences romaner, men fra et privat brev, og det lyder:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.