00:00 - 26. august 2016

Like bra, eller bedre enn en kvinne

Hva vil det si å være sanger i arven etter kastratsangerne i dag?

Høyt og lyst: David Hansen skal synge tittelrollen i Orfeus og Evrydike av Gluck i Den Norske Opera og Ballett fra 27. august til 9. oktober. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett

For tolv år siden pakket jeg kofferten og flyttet fra Australia til Europa. De første par årene bodde jeg hos en ung familie i England. Den første morgenen der, på vei ned til kjøkkenet etter å ha varmet opp i dusjen, ble jeg grepet av det uskyldige, men likevel oppriktige spørsmålet da jeg overhørte lille Thomas på 4 år spørre sin mor: «Er David gutt eller jente?»

Dette er en reaksjon jeg i løpet av årene har blitt vant til, fra dem den engelske kontratenoren Iestyn Davies beskriver i The Guardian som «kontratenor-jomfruer». Folk glemmer så lett at de faktisk er omgitt av mannlige falsettsangere i popmusikken over hele verden, fra Bee Gees og Beach Boys til Michael Jackson, Prince og Justin Timberlake.

 

Annonse

«Vi finner det nytteløst å fortsette dette ordskiftet.»
«Mitt anliggende er kvaliteten på den offentlige debatten i Norge.»