Debatt

Tåke på Tøyen

I en kommentar til mitt essay om stengningen av Geologisk Museum hevder direktør Tone Lindheim at «samlingene som Lindholm skriver om har aldri vært tilgjengelige for publikum». Hvordan hun kan si noe slikt må være ganske ubegripelig for de mange tusen som årlig besøkte Brøggers hus, og som har sett og gledet seg over alle de ulike objektene som ble omtalt i essayet. Har museet en direktør som ikke kjenner institusjonen hun er satt til å lede?

Har museet en direktør som ikke kjenner institusjonen hun er satt til å lede?

Riktignok finnes det i tillegg til utstillingene en stor vitenskapelig samling for studenter og forskere (som jeg for øvrig selv har gitt min vesle skjerv til). Men den delen var rimeligvis ikke gjenstand for mine refleksjoner, som handlet om museets offentlige dannelsesoppdrag og utstillingene i de to åpne etasjene, der flere tusen fossiler, bergarter og mineraler har vært vist frem og kontekstualisert for publikum gjennom nær hundre år.

Det er å håpe at viljen til å gjenåpne Brøggers hus for publikum er større enn uttalelsene fra Lindheim gir inntrykk av.

Markus Lindholm er seniorforsker ved Niva og førsteamanuensis ved Steinerhøyskolen.

Mer fra Debatt