Annonse
00:00 - 20. mai 2016

Sturla Haugsgjerd: Politisk spillteori

Den beste måten å se terror på kan være å bruke spillteori, skriver Sturla Haugsgjerd.

Annonse

Flybillettene til Egypt var forlokkende billige. En gyllen mulighet til å leve som Krøsus for en uke. «Du kan bli bært på en sjeselong for tjue kroner dagen», sa jeg til dama mens jeg viste henne nettsiden til et femstjerners hotell i Sharm el-Sheikh. «Denne sultende conciergen gir deg tantramassasje for frimerker.» Hun ville ikke høre. Hun nektet å reise til Egypt på grunn av hendelsen som gjorde prisene så lave i utgangspunktet: En terrorist hadde angivelig sneket seg inn på en flyplass i Sinai-ørkenen og plassert en bombe inne i en Airbus A321-231. Ingen av de 217 passasjerene overlevde. 

Dama mi er ikke den eneste som har valgt å avstå fra en tur til gamle Egypt på grunn av terrorfaren. De nydelige korallrevene i Sharm el-Sheikh var en svært innbringende honningkrukke, men etter at flere flyselskap kansellerte flyvningene dit, har det turistbaserte næringslivet kollapset. 70 prosent av dykkeroperatørene har lagt ned, og 20 prosent henger kun med i redusert ­kapasitet. 

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Enhver by med respekt for seg selv skal bli en smartby.»