Debatt

Spekulative Stabell

I Morgenbladet den 19. februar fikk advokat Harald Stabell nok en anledning til å presentere en konspirasjonsteori for åpen mikrofon. Denne gangen involverte den VG.

På spørsmål om hvorfor noen i politiet ville lekke lydopptak, svarte advokaten: «Det blir kun spekulasjon. Det kan være at den personen eller de personene har fått penger for det. Det er ikke usannsynlig.»

Advokaten slenger ut beskyldninger forkledd som en hypotese.

Stabell serverer alvorlige anklager. VG skal altså ha betalt offentlige tjenestemenn for tilgang til avlyttingsmateriale. Advokaten slenger ut beskyldningen forkledd som en hypotese. Han har ikke fnugg av bevis, men forsøker likevel å plante en kime av usikkerhet i offentligheten. Driver VGs journalister med korrupsjon?

La dette være klart: VG verken har betalt eller vil betale for informasjon i Treholt-saken. Det er ikke slik vi jobber. Artiklene våre er et resultat av helt ordinært journalistisk arbeid. I motsetning til Stabells assistent jukser vi ikke i faget.

De eneste som beviselig har betalt for tilgang til taushetsbelagt informasjon i denne saken, er støttespillerne til Arne Treholt. Geir Selvik Malthe-Sørenssen mottok et femsifret beløp for å fiske ut dokumenter fra det Stabell trodde var en ansatt i etterretningstjenesten. Harald Stabell bør kanskje ta etikkdebatten i egne rekker før han sprer usannheter om andres arbeidsmetoder.

Gard Steiro er nyhetsredaktør i VG.

Mer fra Debatt