Annonse
00:00 - 29. januar 2016

Å slå seg opp og frem

Boksing har aldri handlet om vold, men om å beskytte seg. Hvor kommer den norske motstanden mot proffboksing fra?

Ingen beskyttelse: Norgesmesterskapet i boksing i 1957 ble avholdt i Sentrum kino i Oslo, som for anledningen var fylt til trengsel av et overveiende maskulint publikum, flest fra østkanten i Oslo. Boksing var en arbeiderklassesport som aldri slo gjennom på vestkanten.⇥Foto: Aage Storløkken / Aktuell / NTB Scanpix
Annonse

Middelklassens sosiale kompetanse og boksekulturens hederskodeks står i hver sin ende av en lang strekning. Den førstnevnte bygger på homo economicus, den sistnevnte på homo virtus, eller det kalkulerende versus det fornemme mennesket. Jeg vil påstå at de er vesensforskjellige, ja uforenelige.

Geir Angell Øygarden

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Problemet er at forfatteren Knausgård bruker én av disse karakterene til å mistenkeliggjøre et gjenkjennelig menneske.»