Annonse
00:00 - 29. januar 2016

Å slå seg opp og frem

Boksing har aldri handlet om vold, men om å beskytte seg. Hvor kommer den norske motstanden mot proffboksing fra?

Ingen beskyttelse: Norgesmesterskapet i boksing i 1957 ble avholdt i Sentrum kino i Oslo, som for anledningen var fylt til trengsel av et overveiende maskulint publikum, flest fra østkanten i Oslo. Boksing var en arbeiderklassesport som aldri slo gjennom på vestkanten.⇥Foto: Aage Storløkken / Aktuell / NTB Scanpix
Annonse

Middelklassens sosiale kompetanse og boksekulturens hederskodeks står i hver sin ende av en lang strekning. Den førstnevnte bygger på homo economicus, den sistnevnte på homo virtus, eller det kalkulerende versus det fornemme mennesket. Jeg vil påstå at de er vesensforskjellige, ja uforenelige.

Geir Angell Øygarden

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse