Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Guds perspektiv

Unge palestinske muslimer vurderer jødiske israelske barns liv høyere når de inntar Allahs perspektiv.

Vold: Forskere har undersøkt hvordan unge palestinske muslimer vurderer verdien av jødiske israeleres liv. Her bruker en ung palestiner steinslynge mot israelsk politi i Nablus på Vestbredden forrige uke. Foto Nedal Eshtayah/Anadolu Agency/Getty Images
Annonse

I forrige uke trakk rikskommentator Elin Ørjasæter fram riksislamkritiker Hege Storhaugs nye bok, Islam, den 11. landeplage. Til religion- og islamviteres store fortvilelse promoteres boken av Ørjasæter som en innføring til Islam, som samtidig brukes for å underbygge at det er en kobling mellom religion (les: islam) og terror (les: vold). I motsetning til det politikere angivelig hevder.

Uttalelsen «islam har ingenting med terror å gjøre» er retorisk og normativ, og er sjelden ment som en analyse av en sosial eller historisk virkelighet. Det er helt åpenbart at islam har noe med vold å gjøre, men det har også kristendom og buddhisme. Temaet har hatt forskeres oppmerksomhet i lang tid, som oftes fra et historisk eller politisk perspektiv.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Tusenvis av spørsmål er testet ut, og har enten blitt forkastet, revidert eller fått lov å være med.
De færreste mener at kvinner kun kan forstå seg selv og sin fortid gjennom andre kvinner.
Det slår meg at jeg nesten aldri snakker eller skriver om yoga som noe jeg personlig driver med.
Vi ønsker oss mye musikk! Og det tilbyr NRK Klassisk.