Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Guds perspektiv

Unge palestinske muslimer vurderer jødiske israelske barns liv høyere når de inntar Allahs perspektiv.

Vold: Forskere har undersøkt hvordan unge palestinske muslimer vurderer verdien av jødiske israeleres liv. Her bruker en ung palestiner steinslynge mot israelsk politi i Nablus på Vestbredden forrige uke. Foto Nedal Eshtayah/Anadolu Agency/Getty Images
Annonse

I forrige uke trakk rikskommentator Elin Ørjasæter fram riksislamkritiker Hege Storhaugs nye bok, Islam, den 11. landeplage. Til religion- og islamviteres store fortvilelse promoteres boken av Ørjasæter som en innføring til Islam, som samtidig brukes for å underbygge at det er en kobling mellom religion (les: islam) og terror (les: vold). I motsetning til det politikere angivelig hevder.

Uttalelsen «islam har ingenting med terror å gjøre» er retorisk og normativ, og er sjelden ment som en analyse av en sosial eller historisk virkelighet. Det er helt åpenbart at islam har noe med vold å gjøre, men det har også kristendom og buddhisme. Temaet har hatt forskeres oppmerksomhet i lang tid, som oftes fra et historisk eller politisk perspektiv.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.