Annonse
05:39 - 02. januar 2015

Vil knivstikke og skyte svin

Foto: Wikimedia
Annonse

MILITÆRØVELSER

Det norske forsvaret har lenge brukt dyr til å øve på traumekirurgi, forteller Nationen. Men nylig nektet Forsøksdyrutvalget Sjøforsvaret å påføre stikk- og skuddskader på fire levende griser. Hensikten var å gi militærlegene trening i «praktisk krigskirurgi». Søknaden ble denne gang avslått fordi det ikke var godt nok dokumentert at man ikke kunne klare seg uten å bruke levende dyr, men det er ikke snakk om å stanse dyreforsøk i Forsvaret, sier Mattilsynet til Nationen. Griser som brukes på denne måten blir lagt i narkose.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Problemet er at forfatteren Knausgård bruker én av disse karakterene til å mistenkeliggjøre et gjenkjennelig menneske.»