Annonse
10:25 - 16. januar 2015

Supermaktenes nettkrig

Russland og Kina vil ha kontroll over sine innbyggere på nettet. Men USAs strategi for å beholde hegemoniet er også temmelig aggressiv.

Illustrasjon: Espen Friberg/Yokoland
Annonse

KRONIKK

Kina har lagt flere restriksjoner på Gmail, Googles e-postfunksjon. Det kommer ikke som noen overraskelse. Kinesiske brukere har ikke hatt tilgang til Gmails hjemmeside på mange år, men de har likevel vært i stand til å bruke mange av funksjonene takket være tredjeparter som Outlook eller Apple Mail.

Dette smutthullet er nå blitt tettet, og kinesiske brukere må gå over til avanserte dataverktøy for å sno seg rundt og inn. Alternativet – hvis de ønsker å unngå elektronisk akrobatikk – er ganske enkelt å bytte til tjenester som blir drevet av kinesiske firmaer. Og dette er nøyaktig hva kinesiske myndigheter vil at de skal gjøre.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.
Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».
Til Espen Ottosen: Medisinen har  vært en viktig premissleverandør for vår forståelse av kjønn.
«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»