Annonse
14:23 - 04. juni 2015

Stoffavhengige journalister

Mediene har gjort seg avhengig av stoff fra offentlige kilder, og forventningene til hvilke problemer som kan løses av det offentlige er overdrevne.

Illustrasjon: Espen friberg/ Yokoland
Annonse

En politisk forventningsfelle oppstår ifølge statsviterne når det skapes overdrevne forventninger til det offentliges muligheter for å løse komplekse problemer og ta på seg flere oppgaver. Blant annet den amerikanske forskeren Stephen Medvic mener at en dyp forakt for politikere og byråkrati er en sentral faktor i denne fellen. Medvic hevder også at denne fellen skapes fordi mediene skaper et inntrykk av at det politiske systemet stort sett ikke fungerer. Veldig mye av dette resonnementet er myntet på amerikanske forhold, men det kan være interessant å vurdere om det gjelder også i Norge.

Denne teksten er derfor en utforskning av mulighetene for at en slik felle kan ha blitt konstruert i norsk sammenheng, for og av norske medier.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.