Annonse
10:10 - 16. januar 2015

Psykisk post Paris

Foto: Getty Images
Annonse

«Ytringsfrihet har blitt en seksuell fetisj i Vesten», sa professor Will Self til en forsamling ved Brunel University i London denne uken. Ytringsfriheten hadde en «analogi i en grenseløs og libidinøs vestlig fantasi», fortsatte han, og på plakatene som folkemengden holdt opp med Je suis Charlie kunne det «like gjerne stått Vi er terrorister». Will Self er professor i noe som kalles «samtidig tenkning», men er – ikke overraskende – opprinnelig en forfatter som er kjent for en groteske fantasy-litteratur der gjennomgangstemaene er psykisk sykdom, narkotika og psykiatri.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Problemet er at forfatteren Knausgård bruker én av disse karakterene til å mistenkeliggjøre et gjenkjennelig menneske.»