Annonse
09:29 - 12. juni 2015

Maktens mestere

Er House of Cards en fare for amerikansk demokrati, spør Ketil Raknes.

Virkelighetens House of Cards: President Lyndon B. Johnson brukte en blanding av smiger, trusler, personlige tjenester og fysisk intimidering for å få det som han ville. Teknikken ble kjent som the Johnson treatment. Foto: Keystone/Getty Images
Annonse

TV-SERIER

Politiske tv-serier provoserer og fascinerer. Ikke minst The West Wing og House of Cards har fått fanskarer i flere land. Det interessante med disse seriene er at de baserer seg på to diametralt ulike syn på hva politikk dypest sett er og krangelen går friskt mellom amerikanske kritikere om hvilken av seriene som ligger nærmest den politiske virkeligheten. Amerikanske forskere har også engasjert seg i tv-serienes effekt på seerne. Er det slik at West Wing-fansen gjenvinner troen på amerikansk demokrati, mens de som sverger til House of Cards får bekreftet sine dystreste tanker om hvor lavt det er mulig for amerikanske politikere å synke?

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Tanken om humanisten som forvalteren av det som er mykt, dypt og høyverdig, var alltid diskutabel.»