Annonse
10:27 - 09. januar 2015

Lege ville valgt kreft

Annonse

DØDEN

Hvordan ønsker du å dø? Richard Smith, tidligere redaktør for British Medical Journal, har opprørt mange med spørsmålet, stilt i et blogginnlegg hos BMJ på nyttårsaften. Legen deler døden opp i fire grupper: Plutselig død, sakte død med demens, berg-og-dalbanedøden om ett eller flere av organene dine svikter, eller kreftdød. Og selv vil han altså foretrekke kreften: Det gir tid til å ta farvel, reflektere over livet, og du unngår ofte å tilbringe siste del av livet på sykehus, slik du gjerne må om det er organene som svikter.

Ikke overraskende har innlegget provosert mange, og særlig de som selv har kreft eller har mistet noen til sykdommen. I et nytt innlegg fem dager senere kom Smith derfor med noen presiseringer, verdt å lese på blogs.bmj.com. Den viktigste: Vi skal alle dø. Og vi kan til en viss grad velge, med valgene vi tar mens vi lever. Da er det kanskje ikke et dumt spørsmål å ha tenkt gjennom. Hva ville du valgt?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Ideer

«At vi allerede er for mange på jorden burde skremme oss mye mer enn tanken på manglende sykehjemsplasser.»