Annonse
05:41 - 02. januar 2015

Ikke bare journalisters skyld

Annonse

OVERDREVEN VITENSKAP

Det klages ofte over at journalister overdriver betydningen av enkeltstudier og at de ikke formidler vitenskapelig usikkerhet. Små effekter i rotteforsøk blir til kurer mot kreft eller dietter mot Alzheimer. En ny studie, publisert i British Medical Journal, tyder imidlertid på slike vitenskapelige hyper ofte oppstår allerede i kommunikasjonsavdelingene ved universitetene og i de vitenskapelige tidsskriftene. Forskerne analyserte 462 pressemeldinger innenfor biomedisin og fant at 40 prosent inneholdt helseråd det ikke var dekning for i forskningen. 36 prosent knyttet funnene til menneskelig helse uten at studiene var gjort på mennesker.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer