Annonse
10:29 - 13. februar 2015

Gyllen forskning

ØLBRYGGING I dag er brygging et eget fag i randsonen mellom fysikk, kjemi og biologi.

Skål med stas: Ølsmakere fra Brewers’ Exhibition i Agricultural Hall i London 1936. Foto: Derek Berwin/Getty Images
Annonse

FORSKNINGSFRONTEN

Liker du øl? I så fall har du sikkert lagt merke til eksplosjonen av spennende øltyper og -stiler på det norske markedet. Kanskje brygger du også selv? Både utstyr, ingredienser og lærebøker er lett tilgjengelig over hele landet. Men har øl noe med forskning å gjøre?

Å lage godt øl krever kunnskap. Bryggekunst har mange gamle tradisjoner å bygge på, men i dag er brygging et eget fag i randsonen mellom fysikk, kjemi og biologi. Vitenskapelig metode er nyttig også her, og bryggerier har sin egen forskningsfront. I disse dager feirer det akademiske tidsskriftet Journal of the Institute of Brewing 125 år. Her publiseres fire ganger i året litervis av artikler om nyvinninger og erfaringer innen ølfaget. Forskningen der er like grundig og dyp som den vi finner i fronten av fysikk og matematikk.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Tanken om humanisten som forvalteren av det som er mykt, dypt og høyverdig, var alltid diskutabel.»