Annonse

Annonse

05:17 - 27. mars 2015

Går for opprykk

KANTEN Curt Rice blir ny rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han vil gjøre HiOA til universitet.

– Gratulerer med rektorjobben! Du har sagt HiOA «selvfølgelig» skal bli universitet. Men da Kunnskapsdepartementet onsdag denne uken slapp de første nyhetene fra den kommende strukturmeldingen, ble det klart at kravene til «opprykk» skjerpes kraftig. Hva mener du om de nye kriteriene?

– Det er bra med både tydelige og strenge kriterier. Det vil ikke bremse vår prosess. Ambisjonen om å bli universitet er en hovedoverskrift for meg, som dekker mange prosjekter som handler om å heve kvaliteten på utdanning og forskning.

– Du har tidligere beklaget at fusjonsprosessene ikke i tilstrekkelig grad er forsknings- og kunnskapsbaserte. Er du blitt mer overbevist etter kunnskapsministerens pressekonferanse onsdag?

– Vel, jeg tror man skal måtte arbeide hardt og lenge for å hente gevinster ved for eksempel å slå sammen Høgskolen i Ålesund og NTNU i Trondheim. Man må spørre seg om den geografiske avstanden kan bli et hinder for kvalitet. Ministeren har ikke brukt forskning til å argumentere for slike sammenslåinger, heller ikke i dag.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse