Annonse
10:11 - 16. januar 2015

Brunei forbyr jul, Saudi-Arabia bannlyser snømenn

Foto: Getty Images
Annonse

Det høres ut som et førjulseventyr à la Dickens, men er et etterjulsfaktum: Sultan Haji Hassanal Bolkiah av Brunei (bildet) bestemte i forrige uke at julen er forbudt. International Business Times melder at forbudet ble vedtatt etter at flere innbyggere ble observert i «julenisse-lignende klær» rundt høytiden. Det styrtrike lille sultanatet i sørøst-Asia innførte i fjor en ny straffelov, basert på sharia, og selv om det fortsatt er lov å tilhøre andre religioner i Brunei, må man ikke vise dem frem til muslimer. Dermed ble juledekorasjonene konfiskert. I samme tråd utstedte den saudiarabiske presten sheikh Mohammed Saleh al-Munajjid denne uken fatwa mot snømenn, etter et snøfall i den nordlige delen av landet. Snømenn er anti-islamsk idoldyrking, mener al-Munajjid.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Når man viderefører dette på akademisk nivå, er det ikke morsomt lenger. Da blir det farlig.»